Mumsema En son Sorular

Mumsema
  • 1
Teacher

Mumsema dua

  • 1

Mumsema duaları

Dua Nedir?

Zamandan, mekândan münezzeh olan âlemlerin Rabbinden talep mi?

Dua, insanın varlığındaki ilahi gücün ortaya çıkartılması tekniğinden başka bir şey değildir!

Bu sebeptendir ki; insan, tam bir konsantrasyon ile dua edebildiği anda, imkânsızmış gibi görünen pek çok şeyin gerçekleştiğini görür.

İşte bu yüzdendir ki, insanın en güçlü silâhı duadır.

Dua mekanizmasından en büyük verimi almak istiyorsak, özellikle ve öncelikle şekli, yeri ve zamanı konusunda bazı hususlara önem ver mek zorundayız diyor ve dua nerelerde yapılır, şimdi de onun üzerinde duralım.

Ne Zaman Dua Etmeliyiz?

Her zaman! Yani insan her zaman ve her yerde dua etmelidir. İnsan sadece sıkıntılı ve zor anlarında değil, sevinçli ve huzurlu anlarında dua etmelidir. Yani bu hallerini Allah’la paylaşmalı ve şükretmelidir.

Çünkü biliyoruz ki Allah sevinçli anını kendisiyle paylaşanın, sıkıntılı anlarında onun yardımcısı ve tecellisi olmuştur.

Yani aklımızın her estiği zaman, içimizden geldiği her zaman dua etmeliyiz.

Allah Teâlâ bir ayet-i kerimede sıkıntı ve ihtiyaç içinde olanın dua sini kabul ettiğini haber veriyor.

آمن يجيب المضطر إذا دعاه ويكشف السوء ويجنگم ځلقاء

الأرض ، إله مع اللير قليلا ما تذگزون

“Yoksa kendisine dua ettiği zaman, sıkıntı içinde kalana icabet eden ve kötülüğü açıp gideren ve sizi yerde hükümdarlar kılan mı (hayırlıdır?) Allah ile beraber bir ilâh mı vardır? Siz pek az düşünüyorsunuz »

Evet ne zaman dua edileceğinden sonra şimdi de nasıl dua edeceğimize bir daha bakalım.

Arapça Türkçe Dualar

الدعاء مفتاح الرخمة

“Dua, Allah’ın rahmet kapısını açan anahtardır.”

“Allah’ım! senden işte sebatı ve doğrulukta kararlılığı diliyorum. nimetine şükretmeyi ve sana güzelce ibadet edebilmeyi diliyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve kötülüklerden salim olan bir kalp diliyorum. Allah’ım! senin bildiğin her türlü kötülükten sana sığınıyorum. Bildiğin bütün iyilikleri senden diliyorum. Bildiğin günahlarımı bağışlamanı diliyorum. Şüphesiz sen gaybtaki şeyleri bilensin.

Ey Rabbim gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla bana ta rafından hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.

Allah’ım! senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum. Beni dinimde sabit kil, mizanda sevaplarımın ağır gelmesini, nasip eyle, imanımı gerçek eyle, derecelerimi yükselt, namazımı kabul eyle, günahımı bağışla. (Allah’ım!) senden cennette yüksek dereceler isti yorum. Allah’ım! senden benim için hayırları açmanı, işlerimin hayırla sonuçlanmasını, önceki, açığı ve gizlisi ile her türlü hayrı, cennette yüksek dereceleri istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! senden gelecekte olacak şeylerin hayırlı olanlarını, yaptıklarımın hayırlısını, gizli şeylerin hayırlısını, açık olan şeylerin hayırlısını ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! senden şanımı yükseltmeni, günahlarımı silmeni, işlerimi ıslah etmeni, kalbimi temizle meni, tenasül uzvumu korumanı, kalbimi nurlandırmanı, günahımı bağışlamanı ve cennette yüksek dereceleri istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! senden nefsim, kulağım, gözüm, ruhum, yaratılışım ve ahlakım, ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol, hayır ve hasenatımı kabul eyle ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle.

BENZER KONULAR:

Bir cevap yazın

Bir cevap yazın

Captcha Captcha'yı güncellemek için resme tıklayın.